Koniec karnawału zwiastowało niegdyś nadejście mięsopustnego czwartku, który dziś znamy jako tłusty czwartek.
Choć dziś ostatni tydzień karnawału obchodzi się bardziej symbolicznie – kupując lub smażąc pączki w tłusty czwartek – niegdyś bardzo poważnie podchodzono do jego znaczenia. Wierzono, że taniec i uczta mogą pomóc zakląć rzeczywistość i sprowadzić pomyślność pod dach.
Pod dachem Spichlerza nie zabraknie na pewno pomyślności, bo nasi Chefowie zadbają o to, żeby było obficie, słodko i pysznie. Od Tłustego Czwartku, aż do końca karnawału zapraszamy na słodkości w trzech wersjach:
Tradycyjne pączki w trzech smakach:
– z polewą z belgijskiej czekolady,
– z konfiturą z róży obsypane cukrem pudrem
– z konfiturą z róży i cytrynowym lukrem,
które wyczarował dla Was nasz Head Chef Łukasz Szymon Gamoń
Faworki, chrusty, chruściki – wysmażone na złocisty kolor przez Chefa Szymon Grzenia
Średniowieczne róże karnawałowe z domową konfiturą wiśniową, w których przygotowanie całe serce włożył Chef Adrian Halusiak.
Dla tych, którzy nie są zdecydowanymi zwolennikami tylko jednej opcji proponujemy zestaw – idealny do zabrania do domu, dla Waszych Gości lub do pracy, by nieść tą słodką radość dalej.
Wszystko oczywiście naszej produkcji i z najlepszych składników!
Na zestawy przyjmujemy rezerwacje telefonicznie lub poprzez wiadomość na FB.
Zapraszamy serdecznie!