Afrodyzjaki w kuchni średniowiecznej Polski

Jak polepszyć sobie fizyczny aspekt żywota zastanawiano się już w zamierzchłych czasach. Jednak od średniowiecznej kuchni do naszej współczesnej wiele zmieniło się w przekonaniach co pobudzało „małżeński uczynek”, powodowało „chciwość ku niewieście” czy też „poruszało Wenusa”.

Według receptur kuchni średniowiecznej zachowaniu sprawności miał sprzyjać dobry alkohol – przede wszystkim wino – ale również nieco zaskakujące obecnie podroby, a w szczególności ozory oraz gęsi smalec. Pojawia się też kilka bardziej znanych nam jako afrodyzjaki w dzisiejszej kuchni pozycji, takich jak krewetki, lubczyk czy też gałka muszkatołowa.

Nasz Chef Łukasz Szymon Gamoń postarał się, by menu Walentynkowe było zaskakujące, a dania działały na wszystkie zmysły. Muzyka na żywo grana przez Adama Szarugę doda wyjątkowo romantycznego klimatu. Gwarantujemy wyjątkowe przeżycia i niezapomniany wieczór!

Zapraszamy do rezerwacji stolików 607 150 701

Rezerwacje

Menu