Menu degustacyjne Sous-Chefów

Menu degustacyjne Sous-Chefów

Zapraszamy już 26-27 marca!

Drodzy Goście!

Zieleń budzi się do życia – i nasz ogródek ziołowy powoli też – nadciągają nowości, zmiany, świeżość i kolejne niesamowite przeżycia kulinarne!

Już początkiem kwietnia przedstawimy Wam naszą świeżą wiosenno-letnią kartę menu, która zachwyci Was innowacyjnym podejściem do średniowiecznej kuchni polskiej oraz obfitością ciekawych, najlepszej jakości produktów.

Nasz Head Chef Łukasz Szymon Gamoń zadba o to, abyście z chęcią w naszym towarzystwie kontynuowali Waszą kulinarną podróż w czasie w murach Spichlerza.

Już w najbliższy weekend 26-27 marca, w murach Spichlerza Gliwice odbędzie się kolejne niezwykłe wydarzenie. Będziecie mieli okazję zakosztować w menu degustacyjnym przygotowanym przez naszych Sous-Chefów – Adriana Halusiaka oraz Szymona Grzenia. Ich dania wprowadzą Was również przedpremierowo w smaki i kierunki naszej nowej karty menu.

Każdy z nich przygotował niezwykle kreatywny, niepowtarzalny zestaw dań, w których znajdziecie wyraziste smaki, najlepsze składniki i oczywiście nutkę średniowiecznej kuchni.

Chef Adrian Halusiak zaprasza Was na:

Przystawka:
Wędzona pierś z kaczki / burak / gorczyca / spichlerzowy ser

Danie główne:
Ossobuco / por / marchew / fondant ziemniaczany / demi glace

Deser:
Mus z białej czekolady / gruszka / palona czekolada

Chef Szymon Grzenia przygotuje dla Was:

Przystawka:
Tatar z krewetki / concase pomidorowe / oliwa szczypiorkowa / bagietka

Danie główne:
Mietus / krokiet z bobu / brukselka / sos maślany z kawiorem

Deser:
Ciasto cygaretkowe / krem sernikowy/beza palona / owoce

Tego wydarzenia nie można pominąć! Zapraszamy do rezerwacji stolików już dziś – 607 150 701

Rezerwacje

Menu